top of page
  • Forfatters billedeNils Stahlschmidt

Sammenbragt familie - brug for hjælp!

Opdateret: 3. apr. 2023


Blog feb. 2023


Vi havde aldrig klaret vores forhold, hvis vi ikke havde fået hjælp!”.Sådan fortalte et par i en sammenbragt familie: En kvinde med sine to teenage børn i et nyt forhold med en mand, som er vant til streng orden.


Forelskelsen og sexlivet havde været fantastisk, men nu var det ovre. Tidligt op, træthed, vasketøj osv. Fra lykkefølelse til irritation, “holde - det ud følelse”, jalouxie. Ingen af de fire kunne føle sig tilpas og hjemme.


Der er nu gået 2 år, og kvinden er blevet gravid, hvilket manden tidligere havde forsvoret. Parret har fundet deres måde at være sammen på som sammenbragt familie.

Små bump på vejen, men stort set bliver Teenagerne respekteret, føler sig tilpas og de styrer deres forhold til biologiske far. Den sammenbragte familie holder husmøder en gang om ugen. Den nye mands store irritation over ting og tøj der roder, kan de tale om og finde løsninger på. Kvindens ønske om at danne en ny kernefamilie er opgivet. Derimod er deres lille nye familie blevet noget andet, som alle er blevet tilfredse med. Efter perioder med skænderier har parret nu ofte perioder med dyb forelskelse, som de havde i starten af forholdet . og nu venter de en lille ny til den sammenbragte familie.

Statistikken siger at 3/4 af sammenbragte familier skilles igen. De to første år er de sværeste og det er i denne periode, at de har brug for hjælp - parterapi eller lignende.

Hjælpen findes blandt andet hos ps@parterapeuterne-stahlschmidt.dk


143 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page