top of page
  • Forfatters billedeNils Stahlschmidt

10 råd til hvordan den sammenbragte familie kan blive en rigtig god løsningDen sammenbragte familie kan blive en rigtig god løsning for voksne og børn, men det er ikke altid let. Statistisk er det 75%, som det ikke lykkes for.


Én af vores klienter er i en sammenbragt familie. Han med to drenge og kæresten med hendes pige. Børnene er mellem 7 og 10 år og i dag har parret fået et nyt barn sammen. De har været sammen i 4 år med en familie dynamik med krav til indlevelse, tid og vilje hos alle. Han vil give nogle erfaringer videre til dem, som tænker på at indgå i en sammenbragt familie. Her følger 10 hjælpene råd:


1. Ærlig og åben for hinanden-Der er mange måder at leve som sammenbragt familie.

Vi lytter ikke altid til andre menneskers spørgsmål og meninger. Men vi er åbne over for hinandens tanker og meninger.


2. Vi har fokus på hinanden - Vi er to voksne som elsker- og vil hinanden.


3. Vi arbejder for fælles løsning -Vi erkender vores forskellighed og anerkender vores egne følelser. Men vi er tro mod hinanden, respekterer hinanden og skaber en udvikling sammen med en langsom tilvænning til hinandens kulturer. I dag har vi én løsning - og om 3 år har vi måske en anden?


4. Fokus på balance - Hvis ét barn mistrives mærker vi det i alle led. Vi to voksne lytter og reflekterer til hvert barn og forsøger at udøve retfærdighed.


5. Arbejder med vigtige erkendelser - Vi to voksne arbejder med relationer til børnene. Særlige træk og forudsætninger kan give større udfordringer. Vi anerkender hver især, at tilknytningen til eget biologiske barn er stærkere end til andre tilknytninger i familien.


6. Struktur er vigtige for vores familie - Ved den nye babys ankomst gør vi hverdagen så genkendelig som muligt for de andre børn.


7. Alles behov er vigtige - Vi har haft – og har stadig kulturforskelle i forhold til måltider (veganer/kød), sengetider mm. Vi prøver at se hver persons behov, reflekterer på det og søger at opfylde alle behov.8. Fælles oplevelser - Vi gør ting sammen for at øge fællesskabsfølelsen så vi alle styrkes. (Natur og oplevelser. For vores sammenbragte børn har Robox-spillet på deres telefoner virkeligt sjovt og samlende).


9. Individuel frihed - Alle skal have plads til at være sig selv.10. Fysisk rummelighed er en prioritering -Vi har valgt at beholde to boliger. Men boligerne ligger tæt ved hinanden. Lige nu mærker vi, at en hverdag hver for sig giver stor lyst og tiltrækning i forhold til at være sammen.


Parterapeuterne-Stahlschmidt t sætter særligt fokus på sammenbragte familier.

Seneste blogindlæg

Se alle

コメント


bottom of page