top of page
  • Forfatters billedeNils Stahlschmidt

Parterapi senere i livet


Et par, som har været gift i næsten 60 år henvendte sig til os. Anledningen var ikke efter eget ønske, men en ultimativ betingelse, som deres børn havde stillet i relation til deres familieskab.

Ægteparret fortalte hver især om deres forhold. Mens den ene part fortalte om dybt følte krænkende hændelser, der ligger mere end 50 år tilbage, så var den anden part forundret over, at vedkommende aldrig før havde hørt- eller fået fortalt om denne utilfredshed.

Det er måske de færreste, som under større- eller mindre pres fra deres børn kommer til parterapi. Men den aktuelle situation er måske ikke så ualmindelig. På et tidspunkt i parforholdet er man stoppet med at lægge op til intim kærlighed og kærlig kommunikation: De søde ord, den daglig berøring, hjælpsomheden, gaven i ny og næ, tiden man er der for hinanden. Alt det, som er inciterende, spændende og hele tiden fornyende.

Forholdet begynder kun at handle om det, som er omkring én, som børn – måske børnebørn, mad, rengøring osv. Osv. Netop forholdet mellem ” dig og mig” bliver omsat til ”hverdagssnak” om alt det praktiske.

Gennem vores parterapi oplever vi at par, som er gået kolde på hinanden, gennem et forløb på nogle gange, opnår fornyet begejstring for hinanden.

Et par, som startede i terapi for 3 år siden, og som nu kommer en gang hvert kvartal til et check udtaler: ”Vi har genfundet gnist og glæden ved hinanden. Vi har det bedre end jeg kan huske tilbage. I får os til at se os selv udefra, når vi hver især er på vej ind i vores private boks”

Det sker hos www.parterapeuterne-Stahlschmidt.dk


14 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page