top of page
  • Parterapeuterne-stahlschmidt

3 ting om sex


1. Sex og kærlighed.

På forsiden af bogen er et foto af to tændstikker med rødt svovl. De ligger tæt ved hinanden og er klar til at blive antændt. Men de er forskellige: den ene er kærlighed og den anden er sex og begær. Ester Perel er en anerkendt psykoterapeut fortæller på en klog og indlevende måde hvordan det er forskelligt at elske et andet menneske i forhold til at begære. Hun skriver om konflikterne, men også om hvordan man i lange parforhold kan forene de to begreber, netop ved først at kunne skelne dem fra hinanden. Ester Perels bog: Erotisk Intelligens – Nøglen til begær i lange parforhold, er oversat til dansk.

2. Sex kan man have i alle aldre.

Som mennesker er vi sexuelle væsener. Det er beskrevet af mange, f.eks. sexolog Tracy Cox eller sexolog og læge Christian Graugaard.

I børnealderen skal sex forstås som optagethed og udforskning af køn, mens debutalderen foregår sidst i teenageårene, hvor hormonerne står i kø for at gå i aktion. På nettet under titlen: Tjek din alder: Sådan er dit sexliv lige nu - Avisen.dk kan du gå ind og finde fordelene ved at være netop i den alder du er i nu…men også finde de udfordringer der kan være forbundet med din alder. Men alder behøver ikke at være en hindring for sex.

3.Undersøg hinandens grænser.

Tillid og engagement giver mulighed for åben kommunikation om sex. I dag taler man mere åbent om sex. Alligevel vover mange par ikke at overskride grænser for at tale om sex. F.eks. at tale om det, man hver især tænder på som kvinde og som mand.

Som par kan I derved afskær jer for vidunderlige oplevelser, fantasi og kreativitet i Jeres parforhold.

Der findes ikke faste opskrifter for hvordan man griber det an – og oplevelser fra tidligere aldre kan også have stor individuel indflydelse på barrierer og på, hvordan I kommunikerer. Noget kan af den ene part opfattes som en trussel. Respekt for grænser kan derfor være vældig vigtigt. Samtidig kan noget virke udfordrende pirrende og spændende. Balancen i parforholdet er nødvendig at finde – og det sker ved at tale og gøre og bagefter at tale om det man har gjort – sammen.

For nogle par er det en god idé at gå til en erotikbutik for at blive inspireret af sexlegetøj eller spil, mens andre går omkring en parterapeut eller sexolog.


147 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page