top of page
  • Forfatters billedeNils Stahlschmidt

Hjælp – forelskelsen er forsvundet!

Blog august 2021


De 3 forhold: Lidenskab, intimitet og engagement kan justeres i parforholdet. Når forelskelsen aftager, skrues op for intimiteten. Når intimitet og forelskelse mindskes, boostes energien. [1]


Lidenskaben er en livsbekræftende ekstase i den første forelskelse. Partneren ses i et guddommeligt lys. Parret har stor lyst til hinanden og finder på – og dyrker hinanden.

Lidt efter lidt forsvinder den euforiske tilstand, og så kan denne overgang udvikle sig i flere retninger: Nogle føler ophøret af forelskelsen som så stærkt et tab, at de alene opsøger nye forhold for at genopleve forelskelsen eller de bliver passive hver for sig.

De par, som er i stand til at tale åbent sammen om den nye fase i deres forhold og om, hvordan de hver især oplever forandringen vil med stor sandsynlighed komme ind i en berigende ny fase af intimitet.


Intimiteten er denne næste fase i det sunde parforhold. Parret knytter sig gensidigt til hinanden. Giver hinanden omsorg og respekt til trods for, at man ser den andens fejl og mangler. De sætter ord på deres tilknytning og på deres sexliv. Partneren er den sikre havn, hvor der er plads og et godt klima for sårbarhed. Men i hverdagen kan der være mange udfordringer med børnefødsler, familie og arbejde, som kan tære på parforholdet. Det styrker forholdet, når den partner, som har mest overskud, retter sin opmærksomhed og indlevelse over for den anden og sætte energi i sit engagement til partneren.


Engagementet giver parret energi i forhold til f.eks. [2] berøring, anerkendelse, gaver, tjenester og tid.

[1] Robert Steenberg [2] Gotman ”bagtt”

323 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

コメント


bottom of page