top of page
  • Forfatters billedeNils Stahlschmidt

Børn i den sammenbragte familie

April 2024.

Den 5. blog ud af 5 om den sammenbragte familie. Denne gang handler det om, at de tidligere partnere med børn tæller med i den nuværende sammenbragte familie.


I den sammenbragte familie med parret Claus og Anni, er det især Claus’ datter og hendes biologiske mor, som er utilpasset i den store familie. Claus’ tidligere kone er her efter 3 år stadig jaloue på Claus og hans nye forhold med Anni og datteren er i en stadig loyalitetskonflikt imellem Anni og datterens biologiske mor. Datteren virker sur og tvær i forhold til Anni. Claus har gentagne gange fortalt sin tidligere kone, at hun for deres datters skyld, taler positivt om situationen. Alligevel bliver hans tidligere kone ved med at tale dårligt om både Claus og Anni. Det gør det rigtig svært for datteren.

 

Bare én i den nye familie har det dårlig, så påvirker det på hele familien. Det har hjulpet lidt, at de har indført:

·      at Claus og Anni bakker op om Claus tidligere kone og taler positivt og anerkendende om hende, selvom hun gør det modsatte.

·      et familiemøde – måske ’en gang om måneden, hvor alle inden for den nye familie skal deltage. Alle får taletid – og dagsordenen er Hvordan har jeg det i vores nye familie for tiden!

·      at Claus sætter tid af en gang om ugen, hvor han og hans datter er sammen. De går en tur, spiller et spil, går i biografen osv.

·      at Claus og Anni er enige om, at det altid – endnu er Claus, som taler med datteren om de regler og normer, som gælder i familien.

·      at Claus og Anni er blevet bevidste om, at man ikke laver en ny familiekultur på kort tid. Det er en proces, hvor de hele tiden må være tålmodige og hele tiden tale om den retning, som de ønsker at familien skal bevæge sig i.


Parterapeuterne Stahlschmidt arbejder med sammenbragte familier.

53 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page