top of page
  • Parterapeuterne-Stahlschmidt

Parforholdet - frit efter Sundhedsstyrelsens 11 Gode råd om mental sundhed


1. Vis omsorg og forståelse for at din partner kommer ned i gear og hjælp din partner til at komme helt ned, hvor øjnelågene bliver tunge, så lysten til at lægge sig under dynen og døse hen opstår – inden søvnen indfinder sig. Soveværelset er udluftet og befriet fra mobiltelefon og fjernsyn. 2. Overrask hinanden med spændende små måltider i løbet af dagen! 3. Din krop har brug for bevægelse og frisk luft. Find hver især de aktiviteter, som I har det bedst med – eller som udfordrer jer mest. Havearbejde, eller se YouTube, der har alle former for motion.. osv. Hold møder med hinanden og tal om, hvordan fysisk aktivitet gør en forskel. 4. Aktiviteter, som I kan gøre sammen: Praktiske ting, oplæsning eller måske lære et nyt sprog på Duolingo.com. Stil hinanden spørgsmål om jeres liv sammen – brug f.eks. eller læs korte stykker fra og fortæl hinanden om jeres oplevelse. 5. Nogle faste punkter i løbet af dagen og ugen: F.eks. et og om jeres fælles opgaver, et om jeres intime parforhold og jeres arbejde. 6. Giv dig selv et ansvar. I stedet for ønsket om, at din partner vil ændre sine vaner, så find ud af, hvad du selv kan gøre. Stil hinanden spørgsmålet: ” Find ud af, hvad du selv vil tage ansvar for i jeres parforhold – og tal med hinanden om, hvilke beslutninger I tager og giv hinanden feedback. 7. Aftal fællesopkald med jeres bedste venner og jeres familie. Lyt på dem – og fortæl også om jeres hverdag. Lad ham tale med andre mænd og hun tale med andre kvinder. Det inspirer parforholdet. Brug eller andre platforme. 8. Accepter, at I er to forskellige mennesker, som oplever situationen forskelligt. Giv hinanden plads. Plads til at være forskellige – og gøre noget forskelligt. 9. Find pauser, hvor I lukker alt ude. 10. Vær rummelig over for hinanden, hvis den ene af jer bliver syg eller følelsesmæssige problemer. 11.Fortæl hinanden om, hvad, I hver især synes, er godt for jer selv, og støt hinanden i dette. Fortæl hinanden om, hvordan I er bedre sammen - og det at blive elsket gør jer stærkere. Parterapeuterne – Stahlschmidt ps@parterapeuterne-stahlschmidt.dk www. Parterapeuterne-stahlschmidt.dk

87 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page