top of page
  • Parterapeuterne-Stahlschmidt

Manden vender hjem – Ny situation opstår


Blog 6.oktober 2019

Han flyver rundt i verden og er hjemmefra i op til et par måneder ad gangen.

Efter hver hjemkomst er der gensynsglæde. Derefter følger en hård tilvænning til familielivet.

Hans arbejde, indebærer orden i al adfærd.For ham er det svært at acceptere, at hun rummer, at de to små har plads til at eksperimentere og fylde stuen med den uorden, som følger med. Den mindste er knyttet til sin mor og er fremmed over for sin far. Forældrene har to helt forskellige tilgange til at være sammen med deres børn.

Situationen er svær og han er nu ”kommet hjem”, blevet en del af hverdagen og er startet i et nyt job. Her med nye ting, der skal læres. Det har givet anledning til stress – og hun er ambitiøs og under uddannelse. Det har udløst en midlertidig rystetur med koldsved. Hun siger: ”Jeg mødte ”muren” hvor jeg var total initiativløs!”

I hele omstillingen har parret gået til parterapi og melder efter 5 gange tilbage således:

Han: ”Vi er gået fra overlevelse til opbrud og nu til en situation, hvor det ikke er tabu at åbne og tale om hver vores tanker og følelser. Vi har tunet os ind på samme frekvens med vores meget forskellige måder at være- og tænke på. Den lille er vild med at lege med mig nu! Det er så dejligt!”

Hun: ”Der er ikke kun blevet rum for kærligheden, men også plads til hele spektret.

Jeg kan være ked af det – og han rummer det – og omvendt, kan han rumme mine udsving, når det er svært. Vi taler sammen på en åben måde og er der noget, vi ikke får sagt den ene dag, så kommer det frem den næste.

De samtaler, som vi før syntes måtte være ligegyldige – og skulle dæmpes, er blevet vigtige. Vi er blevet rigtig gode til at lytte til hinanden. Vi reflekterer og bearbejder. Vi taler også om det usagte og får det frem. Det som var konfliktskabende og blev gemt, kommer ud. Også det, at han nu måske savner at være fritaget for familieansvar i 1-2 måneder. Så taler vi om, hvordan vi kan skabe rum, hvor begge får et frirum engang imellem.

Situationen er anonymiseret og forløbet med parterapi er gennemført hos www.Parterapeuterne-Stahlschmidt.dk


24 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page